Stichting Integration Dance Theater -
 
Bharatanatyam dansvoorstelling

'liefde en devotie' 
door 
Sri Satishkoemar Myre-Makhan


Datum: 3 december 2017                            
Tijd: 14:00 uur 
Locatie: Theater Oostblok (Pleintheater)
Sajetplein 39, Amsterdam
Toegang: €15,-
Reserveren: 
reserveringen.sidt@gmail.com
s.myremakhan@gmail.com


Duur van voorstelling: 1uur en 15 min
Dans wordt begeleid door live orkest


Bharatanatyam is meer dan 3000 jaar geleden ontstaan binnen de tempelmuren van Zuid-India. Beoefenaars en uitvoerders van deze danskunst waren de Devadasi's: dienaressen en toegewijden van God. Door de jaren heen heeft deze dansuiting zich ontwikkeld en is uitgegroeid tot een danskunst die nu vele podia siert. Kenmerkend zijn hoofd-, oog-, en nekbewegingen, ritmisch voetenwerk, handgebaren en verhalende expressie. In deze voorstelling zal de danser de drie belangrijke aspecten in Bharatanatyam tonen. 
NRITTA - Pure technische dans zonder betekenis. 
NATYA- Expressieve / Verhalende vorm van de dans.  
NRITYA - De combinatie van pure technische /  abstracte dans en expressieve / verhalende dans.                                          Sri Satishkoemar Myre-Makhan 


Is in Nederland een zeer gewaardeerde danser, docent en choreograaf in de Zuid-Indiase Bharatanatyam dansstijl. Hij treedt regelmatig solo of met een groep op in en buiten Nederland . Ook binnen de danswereld heeft hij een goede reputatie en is hij een voorbeeld voor aankomende danseressen en dansers. Satish is een uniek talent als het gaat om het choreograferen voor dansproducties. Kenmerkend voor zijn groeps choreografieën zijn de mooie geometrische vormen die vervormen als een caleidoscoop. Er staan inmiddels al vele voorstellingen op zijn naam waar hij artistiek eindverantwoordelijk voor is geweest. Na een intensieve en gedisciplineerde dansopleiding bij verschillende Guru's in Nederland. Rondde hij onder leiding van Geeta Ramlal (zij studeerde aan de befaamde 'Kalakshetra Academy' in Chennai, Zuid-India) zijn basis dansopleiding af met een dansdebuut (Arangetram) in India. . Hij reist jaarlijks naar Chennai (Zuid India) om daar masterclasses te volgen bij Guru Sri Jitinder.  Satishkoemar is medeoprichter, artestiekleider en choreograaf van Stichting Integration Dance Theater. Op 18 juni 2016 heeft hij de "Abhinaya Chudamani Award"  (Abhinaya=gezichtsexpressie, Chudamani= kroonjuweel) ontvangen van Arulmigu Sri Arunachaleswarar tempel in Beverwijk-Nederland olv. Mr en Mw.Vadivel.

MUZIKANTEN


Mridangam (tweezijdige trommel) 
Sri Mridhanga Laya Pravaham Prasanth Piranavanathan. Een zeer getalenteerd Mridangam Artiest afkomstig uit Duitsland. Vanaf zijn twaalfde leerde hij mridangam spelen van zijn vader Sri Pranavanathan Shanmugarathnam, een wereldwijd bekende carnatic mridangam artiest. In 2003 deed Prasanth zijn Mridangam debuut. Hij is een gewaardeerde en veel gevraagd artiest in Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Nederland en Noorwegen. Hij verzorgt ook lessen in Bonn, Wuppertal, Berlijn en Amsterdam. Prasanth begeleidt vele bekende artiesten, zoals: Renjith Vijna, Satishdancecompany, Lakshmi Devadas & keeta Kalakshetra, P.Unnikrishnan, Sanjay Subramaniam, Ashok Ramani, Rajini Gayithri, E.R Janardhan, Bombay Jayshree, Veena Jeualakshmi, S.P. Ramh, Inuvil Radhakrishnan en Neyveli Radhakrishna.

Zang
Sri Harikrishnan Kesavan. Een artiest in Carnatic zang. Harikrishnan heeft bij verschillende Gurus zijn zang talent ontwikkeld zoals, Smt. Ali Harivishnu (1jaar), Smt. Kavitha Shibu (1jaar), Sri. Chandramana Narayanan Namboothiri (12jaar), Sri. Bellary M. Venkatesh Achar (3jaar). In 2003 debuteerde hij in de Guruvayoor Temple in India. Sinds 2014 geeft hij Carnatic zanglessen in Beverwijk-Nederland (Temple and Nupur school of Performing Arts).  Hij heeft vele prijzen gewonnen met zijn zang.  In India en Europa begeleidt hij vele voorstellingen.

Zang 
Smt. Suboshini Balamurali, Heeft in 2017 jongstleden haar zangdebuut en diploma behaald bij Kalamani Sangeetha Chudarmani Subhulakshmi Shanmugaratnam. Een opkomend zang talent uit Duitsland. 

Nattuvangam (cymbalen)
Mrs Tharsana Kumarathasan 'Natyakalajothi Bhrathakalavithar' 
 Zij is al meer dan 20 jaar een getalenteerde en toegewijde Bharatanatyam danseres uit Duitsland. Door een zeer goede training in techniek, gezichtsuitdrukking en theorie in deze dans, geeft zij zeer aantrekkelijke en uitdagende performances op diverse podia. Vanuit de culturele achtergrond van haar ouders maakte ze op 7 jarige leeftijd kennis  met de Zuid Indiase dansstijl Bharatanatyam. Zij was in de leer bij Guru Kiriqpanithi Ratneswaran, en deed later haar arangetram “dansdebuut” onderleiding van Guru Atputharani Kirubaraj. Mrs Kumarathansen zette haar studie verder voort bij Guru Amala Antony Sureshkumar, waar ze is gekwalificeerd om te onderwijzen in Bharatanatyam. Sinds kort maakt ze deel uit van Satish Dance Company. en wordt zij getraind door Satish om de nattuvangam te bespelen. Tharsana zal de voorstelling begeleiden met Nattuvangam zij geeft het ritme aan en ondersteund hiermee een danser, van het stampen van de voeten tot het geven van effecten tijdens een verhaallijn. Naast het spelen en het behouden van de maat-eenheid zal zij ook ritmische klanken reciteren ‘Konnakol’. Nattuvangam artiesten zijn onmisbaar en zeer belangrijk in een Bharatanatyam orkest.

Viool
Sri Kalajothi Manuraan Kandasamy, een jong opkomend maar, zeer getalenteerde violist uit Duitsland. Hij behaalde zijn Diploma bij Guru Innisai Chudhar Balajothi Amirthalingam.


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint