Stichting Integration Dance Theater -
SIDT presenteert in samenwerking met Prasanth Pranavanathan, een Indiase muziek en dans concert. Met artiesten uit India, Duitsland en Nederland.
 
Theater: Theater de Omval, Ouddiemerlaan 104, Diemen
Datum: Zondag 7 september 2014
Tijd: 14:00 uur
Toegang: €15,-
 
Muziek concert Info:
 
Neyveli S.Radhakrishna (dubbel nek viool)
 
Een bijzonder muziek concert van Neyveli S.Radhakrishna,  een zeer getalenteerd stereoscopisch dubbel nek violist uit zuid India (Chennai).  Hij creëert met zijn dubbel nek viool een unieke ervaring en ook binnen het klassieke Indiase muziek erg zeldzaam. Hij is een meester in ritmische, strakke, geleidelijke en  gestructureerde viool muziek. Tijdens het concert wordt hij vergezeld door muziekanten uit India en Duitsland, zoals de getalenteerde Mridanggam (tweezijdige drum) artiest Prasanth Pranavanathan.
Danseres Cassandra
Heeft zich vanaf 1999 gespecialiseerd in Oriental Bellydance. Haar dansstijl kenmerkt zich door specifieke buikdans bewegingen met een knipoog naar andere dansvormen. Hierdoor ontstaat een verrassende impressie op een mix van Indiase/Arabische muziek. 
 
 
Shyama Warrier
Danst al vanaf haar jonge jaren  Bharatanatyam en Mohiniyattam. En verkoos Mohiniyattam als haar passie. Heeft op 250 verschilende  amateur podia  in India en Singapore opgetreden.
Mohiniyattam, is een klassieke
dansvorm uit Kerala, Zuid India. Deze dansvorm ontstond in de 16e eeuw . Het wordt beschouwd als een zeer sierlijke en betoverende dansvorm, met subtiele ritmische patronen.  Het is vernoemd naar Mohini, een Hindoe mythologische schoonheid.
 
 
Winesh Ramjatan
Sinds 1997 in de leer bij Guru Smt. Chandra Sukhai in Nederland en heeft bij haar verschillende klassieke Indiase dansstijlen geleerd zoals, Odissi, Kathak en Bharatanatyam. Naast deze klassieke dansstijlen heeft hij ook verschillende Indiase volkdansen geleerd. In 2010 is hij naar India gegaan om daar op te treden, zowel met een groep als solo. Daar heeft hij lessen gevolgd van Guru Mayadhar Raut, een zeer befaamde Odissi guru en danser.
 
 
Archana Soekhoe
Archana, heeft  15 jaar les gehad in de Noord Indiase dansstijl Kathak (Lucknow Gharana) van Kelly Varma, studente van Pt. Birju Maharaj . Zij  zal optreden met haar eigen leerlingen.
 
Dansers: Aarti Benie, Monica Benie, Thalisa Westerborg, Shandra Koendan-Chhatta, Anjani Biere en Archna Soekhoe
Kathak is afgeleid van het woord Kathakar (verhalenverteller). Kathakars waren rondtrekkende artiesten die zowel binnen als buiten de tempels d.m.v. zang, dans, muziek en drama de oude religieuze Hindoeverhalen vertolkten. Heldendichten uit de Ramayana, Mahabharata en  Purana’s. Deze verhalenvertellers werden onderwezen door tempelpriesters door middel van zang, muziek en handgebaren. Later werden mimiek en voetbewegingen toegevoegd aan de verhalen, waardoor de dans kathak ontstond. Kenmerkend voor Kathak is het snelle ritmisch voetenwerk (tatkaar), geaccentueerd met de gungro’s (enkelbellen) en het snelle draaien (chakra).
 
Satish dance company  olv. danser en choreograaf Satishkoemar Myre-Makhan
 
 
 foto : Ron Hey
 
Bharatanatyam en Moderne dans
Dansers: Asha Jibodh, Kirti Manna, Neha, Nitika Chouhan, Priyanka Bisram, Sitcha Nirmal, Sunaina Mehilal, Ranjitha Josep en Rawien Balesar.
 
Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingsvocabulaire. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Satish dance company brengt ‘Sign’  een Moderne dans choreografie afgeleid uit de Indiase dans.
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint